کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)

Feel the nature of research
کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)

کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) در سال ۱۳۷۹ به همت دانشجویان علاقمند به پژوهش شروع به کار کرد. این تشکل به منظور گسترش فرهنگ پژوهش در بین دانشجویان فعالیت می‌کند.

چگونه یک ژورنال مناسب برای چاپ مقالات خود پیدا کنیم؟

يكشنبه, ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۲، ۰۵:۳۷ ب.ظ
راه حل اول:

بین رفرنس‌های مقاله بگردید و ژورنالی که مطالب مرتبط با موضوع شما چاپ می‌کند را انتخاب نموده و مقاله را برای آن بفرستید.

تبصره 1: ژورنال هایی که بدلیل مسائل سیاسی کمتر مقالات از کشور ایران قبول می‌کنند را ترجیح ندهید. (برای مثال، ژورنال‌هایی که اسمشان با  Saudi, Canadian, American, Oman شروع می‌شود، با سخت گیری‌های الکی آدمو دلسرد می‌کنن و یا Fast Reject میکنن)

تبصره 2: قبل از سابمیت اطلاعات کامل و جامع از مجله بدست بیارید (برای چاپ هزینه دریافت می‌کند؟ چقدر؟! در کجاها ایندکس می‌شود، سبک نگارش مقالات در آن مجله چگونه است)

چند مقاله از اون ژورنال را دانلود کرده و سبک نگارش مقاله خود را به آن سبک تغییر دهید.

راه حل دوم:

استفاده از سایت های معرفی کننده ژورنال‌ها

درمورد ژورنال‌های خارجی وبسایت JournalOnWeb گزینه مناسبی است که اطلاعات یک سری از ژورنال های آسیایی را در اختیار شما قرار می‌دهد(ازجمله منابع ایندکس و پولی بودن و نبودن و...)، این وبسایت ژورنال‌هایی را معرفی می کند که حداقل های ایندکسیگ را داشته ، Acceptance Rate بالایی دارند و چاپ مقاله در آنها راحت است.

درمورد مجلات ایرانی هم شرکت‌های مدیریت ژورنال مثل انتشارات کوثر و یکتا وب، که لیست ژورنال‌هایی که توسط این شرکت‌ها مدیریت می‌شود بهمراه اطلاعات آنها در سایتشان وجود دارد.

راه حل سوم:

کمک گرفتن از وبسایت های Springer و Elsevier و استفاده از لیست مجلات آنها، که لیست آنها براساس موضوع و کشور دسته بندی شده است.

در استفاده از این سایت ها ترجیحا از مجلاتی استفاده نمایید که سبک نگارششان به سبک شما شبیه است.

نکته: همیشه یک سری از ژورنال هایی که مقالات را با دقت داوری می کنند در نظر داشته باشید، حتی اگر قصد چاپ در این مجلات را نداشته باشید فرستادن مقاله به این مجلات و رفع اشکالات داوری ای که به مقاله شما وارد شده می تواند مقاله شما را برای چاپ در ژورنال دیگری آماده کند.

راه حل چهارم:

با سرچ کلمات کلیدی مقالمون در اسکپوس و آنالیز نتایج میشه به راجتی مشخص کرد که چه ژورنال هایی و در چه سالهایی در فیلد مورد نظر ما بیشترین فعالیت را داشته اند و یا فیلد کاری ما در آن مجلات به عنوان یک موضوع اختصاصی در آمده است. و مثلا میشه گفت در سال های اخیر چه ژورنال هایی بیشترین مقالاتشون در زمینه ی کاری ما بوده است.

این پست به مرور تکمیل می‌گردد...


موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۲/۰۲/۱۵
حمیدرضا کریمی

نظرات  (۶)

از دیگر مطالب پرکاربرد...
با سرچ کلمات کلیدی مقالمون در اسکپوس و آنالیز نتایج میشه به راجتی مشخص کرد که چه ژورنال هایی و در چه سالهایی در فیلد مورد نظر ما بیشترین فعالیت را داشته اند و یا فیلد کاری ما در آن مجلات به عنوان یک موضوع اختصاصی در آمده است. و مثلا میشه گفت در سال های اخیر چه ژورنال هایی بیشترین مقالاتشون در زمینه ی کاری ما بوده است
سلام
آفرین به این دو نفر!!!!
دارید از بقیه جلو میزنید! مثکه بقیه هنوز تو خواب اند! البته یکی دو نفر هم هستند که تو سایه دارند کار انجام می دند! خوبه! امیدوار شدم! ولی یه نکته! مهمترین چیز در انتخاب مجله رو یادتون رفت! من هم نمیگم تا روش فکر کنید که اولین کار برای انتخاب مجله چیه!؟!
ضمنا جمله ی معروف خوب اومدی!
اما جمله معروف من اینه: "هر مطالعه ای اگر خوب نوشته بشه قابلیت چاپ داره!"
گاهی وقتا یه مقاله در حیطه های مختلف کار شده. مثلا من خودم یه مقاله داشتم (البته صاحب اختیار اصلی مقاله نبودم ولی بیشتر کاراشو خودم انجام دادم) یه پماد از عصاره زردچوبه و لستین ساختیم و بر روی آرتریت روماتوئید موش امتحان کردیم. یافته هامون هم بر اساس فاکتور های ایمونولوژیک (TNF-a) و پاتولوژی (لام از مفصل) و یه سری فاکتور های مشاهده ای بود. با دکتر آستانه و دکتر صبوری و دکتر یاسر سعیدی هم مشورت کردم. گفتن این مقاله رو میشه در ژورنال های فارماکولوژی، فیزیولوژی، ایمونولوژی، گیاهان دارویی، طب سنتی، پاتولوژی، جنرال چاپ کرد. طبق مشورت اساتید به این نکته رسیدم که باید دید قوت کار در کدام قسمته. یعنی اینکه فوکوس اصلی بر کدام جنبه است؟ ساخت پماد؟ استفاده از گیاهان دارویی؟ اثبات ایده طب سنتی؟ ایمونولوژی در آرتریت روماتوئید؟ پاتولوژی در آرتریت روماتوئید؟
این مثال رو زدم برای اینکه بدونیم گاهی وقتا بایستی خودمون جنبه های مقاله رو سبک سنگین کنیم و در اون حیطه که حرف بیشتری برای گفتن داره بیشتر متمرکز بشیم.

پاسخ:
پاسخ: مرسی سهیل جان، به نکته خوبی اشاره کردی، در مطلب بهش اشاره خواهد شد
چند وقت پیش به این سایت برخورد کردم. ژورنال های هر زمینه رو بر اساس ایمپکت فاکتورشون دسته بنده کرده. کامل نیست ولی به درد می خوره
http://www.freemedicaljournals.com/fmj/SPECIAL.HTM

پاسخ:
پاسخ:
سایت جالب و پرکاربردی بود
یه راه دیگه رفتن تو پاب مد نوشتن تاپیک اصلی مقاله مون تو قسمت Journals in NCBI Databases
و پیدا کردن مجله ی مخصوص به موضوع ماست!
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/nlmcatalog/journals
یه راه دیگه سرچ تو بی ام سی!! و پیدا کردم مجله ی اختصاصی موضوعمونه!
http://www.biomedcentral.com/journals

پاسخ:
پاسخ:
ممنون، در مطلب لحاظ خواهد شد

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی