کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)

Feel the nature of research
کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)

کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) در سال ۱۳۷۹ به همت دانشجویان علاقمند به پژوهش شروع به کار کرد. این تشکل به منظور گسترش فرهنگ پژوهش در بین دانشجویان فعالیت می‌کند.

مفهوم نمایه ی H

يكشنبه, ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۲، ۰۴:۳۰ ب.ظ
 این نمایه می تواند برای محققینی که در یک فیلد فعالیت می کنند کاربرد داشته باشد. اما این نمایه بر اساس جمع شدن تعداد سایتیشن ها افزایش می یابد پس نمایه ای وابست به سن محقق است.
بعضی از پایگاه های اطلاعاتی مثل اسکپوس و  Web of science  این نمایه را برای محقق حساب می کنند. اما این نمایه در پایگاه های مختلف، برجسب میزان پوشش آن ها متفاوت حساب می شود و گوگل اسکالر نسبت به این دو پایگاه سایتیشن های بیشتری دارد. در مورد مقایسه این سه، این طور می توان گفت که  Web of science پوشش قوی ای از انتشارات مجله ها و پوشش ضعیف از کنفرانس ها دارد. پوشش اسکپوس در مورد کنفرانس ها بهتر است اما نسبت به مجلات سالهای قبل از 1966 ضعف دارد. گوگل اسکالر بهترین پوشش را برای مجلات و کنفرانس ها دارد اما از نظر زمانی مشابه اسکپوس است.
به هر حال این نمایه مشکلات مربوط به محاسبه ی تعداد انتشارات یک فرد به تنهایی و یا محسبه ی تعداد سایتیشن های یک فرد به تنهایی را حل می کند. اما در مواردی نیز ممکن است این نمایه اطلاعات گمراه کننده ای در مورد یک محقق دهد:
1- تعداد نویسندگان یک مقاله را درنظر نمی گیرد و سایتیشن ها را برای تمام آن ها در نظر می گیرد.
2- تعداد سایتیشن ها در فیلدهای مختلف را درنظر نمی گیرید پس مقایسه ی بین رشته ای نمی توانیم داشته باشیم.
3- اطلاعات مربوط به مکان نویسنده که در بعضی از فیلد ها مهم می باشد را درنظر نمی گیرد.
4- بویسیله ی تعداد کل انتشارات محدود می شود و در نتیجه محققین با مدت زمان کوتاه مدت فعالیت خود، در یک عدد خاص در این نمایه باقی می مانند و یا برای مثال انشتین در نمایه اچ 4 برای همیشه باقی مانده است.
5- محتوای سایتیشن ها را در نظر نمی گیرد. برای مقال در نوشتن یک مقدمه ساده که رفرنس ها به صورت ساده استفاده شده و اهمیت دیگری ندارند و یا استناد به موارد جعلی یا خیلی قبل
6- تفاوتی بین استناد به کتاب و استناد به مقاله قرار نمی دهد  با درنظر گرفتن این که  در بعضی از علوم مثل علوم انسانی استناد به کتاب رایج است...

نمابه ی دیگری به نام اِم ایندکیس نیز تعریف شده که از تقسیم نمایه ی اِچ بر تعداد سالهای پژوهشی فرد محاسبه می شود یعنی از اولین مقاله فرد. و به همبن ترتیب نمایه های دیگری نیز برای اصلاح اِچ ایندکس تعریف شده است...

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۲/۰۲/۲۹
حمیدرضا کریمی

نظرات  (۱۲)

از اونجایی که مطلب کامل نیست منتظر نظرات شما هستیم
اچ ایندکس رو می تونیم به روش های مختلفی بدست بیاریم:

http://wcs.webofknowledge.com/AF/AFHome.do?

http://www.scopus.com/search/form.url?display=authorLookup

http://quadsearch.csd.auth.gr/index.php?lan=1&s=2
چطور بفهمیم مقاله ما چند بار ارجاع داده شده؟ اینو به صورت یه پست جواب بده. مرسی
حتما سهیل جان در پست های بعدی میگم
نحوه محاسبه نمایه اچ بصورت دستی:
مقالاتمان را بترتیب تعداد سایتیشن می‌نویسم، از یک شروع می کنیم و به مقالات شماره می دهیم. شماره ای که در آن سایتیشن و شماره برابر می‌شود اچ ایندکس ما می شود، برای مثال اچ ایندکس در فردی با این مقالات:
شماره- تعداد سایتیشن
1- 12
2- 10
3- 7
4- 6
5- 5
6- 2
7- 1
8- 0
اچ ایندکس در این فرد مساوی با 5 است.
اگر دقت کنیم همان مفهوم را می‌رساند؛ حداقل 5 مقاله که هرکدام حداقل 5بار سایت شده اند.
تمرین: اچ ایندکس فردی با مقالات زیر چند است؟
1- 10
2- 9
3- 7
4- 5
5- 4
6- 1
7- 0
ممنون جمید جون،
پش در واقع می تونیم اینجوری نتیجه بگیریم که عدد اچ ایندکس عدد مربوط به ردیف تعداد مقالات است مثلا در مثال حمید عدد 5 که یعنی قبل از آن یعنی شماره های 4 و 3و 2و و1 هرکدام 5 بار یا بیشتر سایت شده اند و مقالات بعد از آن ینی شماره های 6و7و8 کمتر از 5 بار سایت شده اند. که یکی از مشکلات اساسی اچ ایندکس هم همینجاست که اگر مثلا فردی 4 مقاله داشته باشد و مقاله ی 4 حتی هزاران بار هم سایت شده باشد باز هم اچ ایندکس فرد 4 است درست مثل انشتین. واین به خاطر این است که اچ ایندکس تعداد مقالات فرد را نیز در نظر میگیرد.
در ضمن برای محاسبه ی اچ ایندکس باید تا جایی پیش بریم که عدد مقاله با سایتیشن برابر شود و یا از عدد مقاله کوچکتر شود (البته درست مطمئن نیستم) مثلا در مثال دوم حمید اچ ایندکس برابر با 5 است
نخیر! مثال دوم 5 نمیشه!
به نظر مثال دوم، باید 4 باشه این طور ی میشه گفت این فرد حد اقل 4 مقاله داره که هرکدام 4 بار یا بیشتر سایت شدن و مقاله های بعدی نیز بیشتر از 4 بار سایت نشده اند.
با سلام
بنده همیشه از وبلاگ شما دیدن میکنم
عالی بود مطالب خیلی ارزشمندی رو سایت میگذارید

پاسخ:
پاسخ: ممنون،خوشحالیم که مطالب مفید بوده
سلام
منم فکر کنم اچ ایندکس مثال دوم 4 باشه...
آره درسته، 4 میشه

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی