کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)

Feel the nature of research
کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)

کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) در سال ۱۳۷۹ به همت دانشجویان علاقمند به پژوهش شروع به کار کرد. این تشکل به منظور گسترش فرهنگ پژوهش در بین دانشجویان فعالیت می‌کند.

به حمد الله عزوجل یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نیز به خوبی برگزار گردید و حجت الاسلام دکتر روحانی به عنوان رئیس جمهور منتخب،از سوی مردم انتخاب شدند.

پیش از این در پستی در مورد انتظاراتمان در بخش پژوهش نوشته بودیم، در این قسمت به بحث مهم انتخاب مدیران می پردازیم.

متاسفانه امروزه در جامعه ما دیدگاه اشتباهی وجود دارد مبنی بر اینکه مدیر مناسب برای جایگاهی فردی است که در آن زمینه به مدارج بسیار بالای علمی رسیده باشه. اگر به صورت مصداقی به مساله نگاه کنیم، برای مثال همیشه انتظار داریم برای وزارت بهداشت و معاونتهایش فردی با بالاترین مدارج علمی (ترجیحا فوق تخصص با مرتبه علمی استاد تمامی) منصوب شود.

به نظر حقیر این مساله کاملا اشتباه است، مدیریت مساله ای است که به چند عامل اساسی مرتبط است که عبارتند از:

الف) توانایی حاکمیت و رهبری: به عنوان اصلی ترین شاخصه باید مدنظر قرار گیرد.

ب) علم مدیریت و سواد مدیریتی: مدیر توانمند باید به مباحث و شاخص های مدیریتی تسلط کامل داشته باشد.

ج) تجارب مدیریتی(حرکت از جز به کلان): یعنی کسی که به مدیریت منصوب می شود یک شبه از ریاست یک مرکز تحقیقاتی به وزارت یا معاونت وزارت منصوب نشود.

د) توانایی مدیریت بحران: در سطوح کلان همیشه با موارد بحرانی روبرو هستیم که باید در کوتاهترین زمان دقیق ترین تصمیم اتخاذ شود

خب مواردی که در بالا ذکر شد می شود معیارهای پایه و غربی مدیریت، با بررسی متون اسلامی علاوه بر موارد فوق به موارد دیگری در مورد شاخصه های مدیرتی می رسیم که مهم ترین آنها عبارتند از:

الف) تقوا

ب) سعه صدر

ج) استقامت در سختی ها

در جمع بندی باید گفت:

صرفا دکتر، فوق تخصص، استاد تمام و غیره برای مدیر لایق بودن کافی نیست، به عبارت بهتر اصلا ارتباطی بین این ها نیست. مدیریت شاخص های خود را دارد.

ممکن است فردی در زمینه های تحقیقاتی فلان قدر مقاله نداشته باشه اما به خوبی از عهده مدیریت یک مجموعه تحقیقاتی بربیاید یا یک فردی اصلا پزشک نباشد اما به خوبی بیمارستان بزرگی را مدیریت کند و همین طور تا سمت های کلان.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۲/۰۴/۰۶
حمیدرضا کریمی

نظرات  (۳)

خیلی خوب میشه همونطوری که وعده داده شده انتخاب ها فراجناحی باشه کلا شایسته سالاری صورت بگیره، به هر حال کمیاب نیستند افرادی که هم این کرایترایای مدیریتی را دارند و هم در زمینه ی مربوطه تحصیلات مربوطه و تخصص کافی را دارندولی نباید فکر کنیم اگر کسی استاد تمام است حتما به این معنی است که مدیر لایقی هم هست
در وادی پژوهش توجه ویژه ای باید به امر اخلاق در پژوهش صورت بگیرد و جایگاه ویژه ای برای استفاده از دانشجویان و نظرات آنها حداقل در مدیریت بخش دانشجویی پژوهش در نظر گرفته شود
«فراجناحی» در جامعه سیاسی ایران به جز واژه بی معنی چیز دیگری نیست، شاید اصطلاح فراباندی واژه مناسبتری باشه، اما رهایی از باند و دسته هم تقریبا ممکن نیست. اتفاقا افراد با ویژگی های مدیریتی بسیار کمیابند چه برسد که در تحصیلات مربوطه هم سرآمد باشند.
بیشتر بحث من هم در حوزه بهداشت و درمان هست که باید انقلابی صورت بگیره و پزشکان متخصص و فوق تخصص از گردونه وزارت کنار برن و اجازه داده بشه تا متخصصین سیاستگزاری و مدیریتی این سیستم فشل رو اصلاح کنند.
فراجناحی شعاری بود که همه ی کاندیداها می گفتند و دکتر روحانی نیز تا به حال با پیشنهادات خود به آقای قالیباف و ... داره بهش عمل می کنه
یادمه دکتر مهرانی می گفت معاونت فرهتگی دانشگاه باید حداقل یه استاد باشه وقتی کسی باشه که دانشجو رو درک نکنه نتیجش میشه این که وقتی میری باهاش حرف بزنی بهت گفته میشه ایشون پایش چه می دونم 18 است مثلا بعد بیاد با شما حرف بزنه!!
اگه منظورت انتخاب فردی هست که هم مدیریت بلد باشه هم تخصص داشته باشه باهات موافقم ولی فعلا اون هم به طور ناگهانی و اون هم در ایران کنار گذاشتن پزشک ازمدیریت سطح بالای وزارت بهداشت کار جالبی نیست!!

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی