کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)

Feel the nature of research
کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)

کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) در سال ۱۳۷۹ به همت دانشجویان علاقمند به پژوهش شروع به کار کرد. این تشکل به منظور گسترش فرهنگ پژوهش در بین دانشجویان فعالیت می‌کند.

دکتر قانعی و دیگر هیچ!!

دوشنبه, ۲۴ تیر ۱۳۹۲، ۰۳:۵۳ ق.ظ
چند تا نکته در رابطه با مقالات مروری که دکتر مباشر در پست قبلی بهش اشاره کرد رو میخوام اشاره کنم. در پست قبل دکتر مباشر یکمی نقد به یکی از مطالب دکتر قانعی داشت که چون بیشتر از سایر دوستان با ایشون سروکار دارم لازم دیدم پاسخ بدم. این دکتر قانعی رو مونده تا بتونیم بشناسیم.!! حداقل می تونم بگم یکی دو دهه تفکرات پژوهشی ایشون از اساتید و مدیران علوم پزشکی جلوتره!! اینکه ضرورت و کمیت مقالات مروری در دوران دانشجویی به چه صورت است، این تعداد مقاله و نوع تحقیق دانشجویی خود کلیه حرف های دکتر را تائید می کند نه رد! وقتی دانشجو آنقدر در اصول پژوهش مسلط باشد که بتواند critical appraisal را برای هر مقاله انجام دهد و آنقدر ذهن پویایی داشته باشد و خلاقیت به خرج دهد که راهکار برای رشد متون قبلی پیشنهاد دهد و همچنین مقالاتی بنویسد که با توجه به نوع بیشترین عمق و کاربرد و بالطبع ارجاع را در بین مقالات داشته باشد، نشان از کارآمدی سیستم تحقیقات دانشجویی خواهد بود.

حالا وقتی که آن فرد محقق (دانشجو و یا استاد) به عمق مطلب در یک حوزه وارد شد و کل مقالات اصیل آن حوزه را تحلیل کرد، می تواند مطالعه ای اصیل طراحی کند که به معضل علمی در آن حوزه پرداخته و با هزینه بسیار پایین و نه بصورت آزمون و خطا یک نوآوری علمی داشته باشد. به عبارت دیگر با این روش دانشجو ابتدا که یک موضوع به ذهنش می رسد فورا به سراغ عملیاتی کردن آن باشد (کاری که در غرب به علت وفور منابع مالی انجام میشود!) ابتدا بررسی متون جامعی انجام داده و اطلاعات را در مورد آن موضوع دسته بندی و تحلیل می کند (کاری که در قسمت بیان مسئله و بررسی متون پروپوزال بایستی انجام شود) و در صورتی که موضوع جامعیتی در مطالعات قبلی نداشته باشد سراغ طراحی یک مطالعه جدید می رود و در غیر اینصورت نتایج مطالعات گذشته را که هزینه و زمان و انرژی زیادی برده است را به نفع خودش و به نفع علم جمع بندی کرده و به زبان ساده تر روی نتایج دیگران سواری می کند.!!

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۲/۰۴/۲۴
حمیدرضا کریمی

نظرات  (۳)

نظرمو تو پست کریم گفتم!!
دکترقانعی حتما منظورشان این بوده که باید به جایگاهی برسیم که یک دانشجو بتواند این مقدار مقاله را بنویسد، حرف دکتر را باید تفسیر کرد و نباید فقط ظاهر آن توجه کرد.
این حرف رو اولین باری نیست که دکتر زده و اولین بار در سال ۹۰ و در افتتاحیه کنگره اصفهان از ایشون شنیدم که برای خود من هم جای تعجب داشت و بسیاری از افراد هم با تعجب به این مسئله نگاه می‌کنند.
اما تفسیر این حرف این است که باید بستر را برای این کار فراهم کنیم، دانشجویی که بتواند مقاله مروری بنویسد را تربیت کنیم. یعنی مراحل رشد پژوهشی را برای دانشجو از ابتدای تحصیلش فراهم کنیم و بعد او خواهد توانست که مقاله مروری بنویسد.
مقاله مروری نوشتن نیاز به تفکر زیاد در رابطه با یک موضوع دارد و همانطور هم که امین گفت کسی که آنقدر وقت بگذارد و در یک زمینه مقاله مروری بنویسد در آن زمینه صاحب نظر خواهدشد. منظور دکتر این بوده است که دانشجویانی تربیت کنیم که صاحب نظر باشد.
البته من صحبتی نیز از دکتر شنیدم مبنی بر تاسیس تعدادی مجله مروری دانشجویی که با توجه به تجربه ژورنالی که داشته‌ام این برنامه بسیار دراز مدت است و نیاز به کار، هزینه و نیروی فراوان دارد.
بسیار امیدوارم که به سمتی پیش برویم که همچین دانشجویانی را سیستم آموزشی بتواند تربیت کند، سیستم آموزشی که در بحث کلینیک با چالش‌های عظیمی روبروست چه برسد به پژوهش.
به نظر من که زدن مجله با محتوی مقالات مروری فقط و فقط برای گرفتن امتیاز است و بس
کجای دنیا پنج شش تا مجله داره که فقط مقاله مروری اون هم در همه رشته های پزشکی چاپ کنه و همش هم دانشجویی باشه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی