کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)

Feel the nature of research
کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)

کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) در سال ۱۳۷۹ به همت دانشجویان علاقمند به پژوهش شروع به کار کرد. این تشکل به منظور گسترش فرهنگ پژوهش در بین دانشجویان فعالیت می‌کند.

خطر قابل انتساب

يكشنبه, ۲۰ مرداد ۱۳۹۲، ۰۹:۴۸ ق.ظ

اگر احتمال بیمار بودن در گروه برخورد با ریسک فاکتور را با A و احتمال بیمار بودن در گروه بدون برخورد با ریسک فاکتور را با B نشان دهیم و همچنین اگر احتمال برحورد با مواجهه را با C  واحتمال بیمار بودن را با D نشان دهیم در مطالعات همگروهی و تجربی می توان به این پرسش های مهم پاسخ داد:

1- خطر نسبی چگونه محاسبه می شود؟ خطر نسبی برار است با نسبت A به B که این مقدار، همان خطر نسبی و یا (Relative Risk  (RR می باشد.

2- بیمار شدن با برخورد با مواجهه چقدر افزایش می یابد؟ A-B که این مقدار، Attributable Risk می باشد.

3- با حذف ریسک فاکتور، چه مقدار از بیماری در جامعه کاهش می یابد؟ حاصل ضرب C در (A-B) که این مقدار Population Attributable Risk می باشد.

4- چه نسبتی از بیماری در گروه مواجهه مربوط به ریسک فاکتور است؟ تقسیم (A-B) بر مقدار A و یا نسبت (یک-خطر نسبی) به (خطر نسبی) که این مقدار Attributable fraction in exposed group می باشد.

5- چه نسبتی از بیماری که در جامعه اتفاق می افتد مربوط به ریسک فاکتور است؟ برای این کار پاسخ سوال 3 را باید بر مقدار D  تقسیم کرد واین مقدار Attributable Fraction in total population می باشد.

از این موارد در آزمون های پیش کارورزی و دستیاری هم سوال داده می شود. دوستان اگر سوالی داشتند و یا مطلب مشکلی داره مممنون میشم راهنمایی کنید.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۲/۰۵/۲۰
حمیدرضا کریمی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی