کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)

Feel the nature of research
کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)

کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) در سال ۱۳۷۹ به همت دانشجویان علاقمند به پژوهش شروع به کار کرد. این تشکل به منظور گسترش فرهنگ پژوهش در بین دانشجویان فعالیت می‌کند.

کنگره سالیانه دانشجویان علوم پزشکی

دوشنبه, ۲۵ شهریور ۱۳۹۲، ۰۷:۵۳ ب.ظ
یکی از انتقاداتی که برخی از دوستان به کمیته تحقیقات دانشجویی در یک سال اخیر وارد نموده اند، بی توجهی به کنگره های دانشجویی بوده است. برخی از دوستان هم از اینکه در مورد کارگاه های داوری کنگره سالیانه دانشجویان از طرف کمیته تحقیقات اطلاع رسانی نشده ابراز ناراحتی نموده اند.

به نظرم نیاز هست تا در دو حوزه ذکر شده توضیحات ذیل ارائه گردد:

اولا: موضع بنده در مورد کلیت کنگره ها موضع مشخصی است، از نظر بنده شاید درصد بسیار بالایی از کنگره هایی که امروز در سطح دنیا (نه فقط کشور ما) برگزار می شود، واقعا ضرورتی برای برگزاری ندارند. بسیاری از کنگره های برگزار شده حتی هدف مشخصی را دنبال نمی کنند و صرفا برگزار می شوند، که برگزار شده باشند!!

به نظرم کنگره ها زمانی باید برگزار شوند که مطلب مهم و جدیدی را برای ارائه داشته باشند و مهمتر از آن «جریان ساز» باشند، اگر این مسئله ذکر شده را به عنوان هدف اصلی در نظر بگیریم، «ایجاد همکاری بین المللی» و «تشویق محققین جوان» در حوزه های جدید را باید ذر اهداف ثانویه تعریف کنیم. حال به این سه نکته اشاره شده «کمیته علمی معتبر»، «سخنرانان اصلی مشهور»، «حامیان قدرتمند» و در نهایت «برنامه ریزی مناسب و نوآورانه کنگره» را اضافه نمایید. چنین همایشی است که می تواند موثر بوده و موجبات ارتقای علمی شرکت کنندگان و جریان سازی علمی را فراهم می کند.

برای اینکه صرفا در فضای ذهنی صحبت نکرده باشیم، مثالی حضورتان عرض می کنم. برای مثال کنگره اپی ژنومیکس سرطان را در نظر بگیرید. تقریبا تمام فاکتورهایی که در بالا ذکر شد در آن وجود دارد، اولا موضوع آن در مورد یکی از جدیدترین موضوعات علوم پزشکی، که ترکیبی ار پزشکی و اپی ژنتیک است که به درمان چالش برانگیزترین حوزه سلامت یعنی سرطان می پردازد و از طرف دیگر به زیبایی نشان دهنده ارتباط علوم بالینی و علوم پایه و نقش آن در بهبود زندگی انسانهاست. با توجه به مطالعه ای که انجام داده ام در ایران هیچ کس در این زمینه کار نکرده و تعداد افرادی که در آسیا در این حوزه فعالیت داشته اند شاید به تعداد انگشتان دو دست نیز نرسد. از طرف دیگر در این کنگره جلساتی پیش بینی شده تا افراد فعال در این حوزه با همدیگر آشنا شده و تجربیات خود را به افراد کم تجربه و یا حتی بی تجربه انتقال دهند، افزون بر این مطابق روال کنگره ها بخش ارائه پوستر برای ارائه نتایج تحقیقات محققین جوان (که عمدتا دانشجویان مقاطع دکترای اساتید شرکت کننده هستند) فراهم شده است. سخنرانان اصلی و سخنرانان عمومی کنگره تقریبا برجسته ترین افراد این حوزه اند که رزومه آنها را در سایت کنگره می توانید ملاحظه کنید. حامیان این کنگره هم برجسته ترین شرکت های تولید کننده تجهیزات اپی ژنتیک دنیا هستند و متولی برگزاری هم مجموعه مجلات CELL که دیگر نیازی به معرفی ندارند.

با این اوصاف وضعیت کنگره های داخلی دانشجویی هم مشخص می شود و نیازی به توضیح نیست، اما نکته اصلی اینجاست که کمیته در این زمینه تغییر سیاستی نداده است و بنای ما مطابق قبل، حمایت از دانشجویان شرکت کننده در کنگره ها بوده است اما متاسفانه به دلیل محدودیت مالی امکان افزایش حمایت مالی مطابق با افزایش نرخ هزینه ها نداشته ایم.

البته نکته مهم قابل ذکر هم اینکه آیین نامه داخلی در کمیته در حال تدوین است که من بعد حمایت از دانشجویان جهت شرکت در کنگره ها هدفمند شده و صد البته میزان حمایت مالی نیز افزایش یافته و کنگره های خارجی را نیز شامل خواهد شد.

ثانیا: در مورد کارگاه های داوری هم متاسفانه اطلاع رسانی مناسبی توسط «کمیته کشوری» و «دبیرخانه کنگره» انجام نشد و کمیته تحقیقات نیز اطلاعی از زمان و مکان برگزاری این کارگاهها در دست نداشت.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۲/۰۶/۲۵
حمیدرضا کریمی

نظرات  (۸)

سلام
در مورد اطلاع رسانی برای زمان کارگاه داوری باید عرض کنم بالاخره دانشگاه بقیه الله سرپرست شبکه همکار بود و بهتر بود پیگیری بیشتری انجام می شد چون این کارگاه در تهران و زیر نظر بهترین اساتید تشکیل میشه و بدون شک یک اتفاق خوب هست!
درباره کارگاه داروی حق با مهدیه خیلی به درد میخوره، حتی اگه سی وی داوری رو هم نداشته باشند بازم این کارگاه براشون خیلی میتونه مفید باشه.
درباره فلسفه کنگره ها هم باید بگم برگزاری تعداد محدودی کنگره و در حاشیه ی اون تعدادی کارگاه اونقدر هم بد نیست، البته اگه برای دانشجوهای جدیدتر باشه، نه اینکه هرسال همونایی رو همش تو کنگره ببینی که سالهای قبل بودن و پایه ثابت کنگره هستن. برای این دسته افراد کنگره یه جور خوش گذرونی و احوالپرسی با دوستاشونه...
البته اینم بگم، تعداد معدودی از بچه ها هستن که صرفا برای یادگرفتن مهارت های جدید میرن که این هم قابل تحسینه.
با این حال، تا روال کنگره ها به همین شکل هست، ما نیز پایه ثابت میباشیم، البته من تو کنگره ها چیزای زیادی یاد گرفتم
در زمینه کنگره‌ها خیلی بحث شده و حتی سال قبل اگه یادتون باشه یه نشست هم تو کنگره سالیانه داشتیم که شاید یجورایی به نتیجه رسید و از سال قبل تا کنون کنگره شبکه‌ای خاصی نداشتیم(اگر هم داشتیم من خبر نداشتم)
کنگره‌های سالیانه در هر رشته‌ای باید برگزار شود و یافته‌های جدید باید به بقیه انتقال داده شود. در اصل برگزاری کنگره شکی وجود ندارد.
تا آنجایی که من خبر دارم دکتر مباشر بسیار کارهای مفیدی در کمیته انجام داده است و نظرات پژوهش دانشگاه رو هم در رابطه با بودجه کمیته جلب کرده است. وقتی از حمایت از شرکت در کنگره خارجی صحبت میکنه میدونم که این کار رو انجام میده.
کنگره ایجاد انگیزه می‌کنه، خود من اولین باری که کنگره رفتم بعد از اون خیلی کارم رو جدی‌تر شروع کردم
مهدی:
متاسفانه اطلاع رسانی دبیرخانه بسیار ضعیف بود.

حمیدرضا:
موافقم

دکتر سعیدی:
اون جلسه عالی بود ولی ای کاش تا آخرش خودتون صحبت می کردید، بعضی صحبتها فضا رو یکم تغییر داد.
کنگره شبکه هم سال قبل نداشتیم که فکر کنم علت اصلی اش کمبود بودجه بوده باشه
انشاالله شرمنده نشم
من چند روز قبل در مورد این پست نظرمون نوشتم که متاسفانه لوود نشد!!!(دوباره هم حسش نوبد که بنویسم!)
در مورد فواید و مشکلات این کنگره ها زیاد حرف زده شده مثل اون نشست سال قبل ولی مشکل اینجاست که فک نکنم که اون نشست نتیجه گیری به این صورت حاصل کرده باشه
باید عرض کنم خدمتتون که چهارمین کنگره ی دانشجویان غرب کشور در کرمانشاه دی 1391 برگزار شد
متاسفانه سطح کنگره به علت تمهیدات عجیب و غریب برگزار کنندگان و سعی کامل آنها برای سمبل کردن کنگره نازل بود!
منم هم فکر میکنم علت عدم برگزاری کنگره های منطقه ای کمبود منابع مالی بود
باید منتظر موند و دید
داستان کمیته شده داستان انتخابات، آخه یکی نیست به محسن رضایی بگه آقا تو که میدونی رای نمیاری و اصولا در حد رای آوردن نیستی چرا هی شرکت میکنی؟ البته احتمالا یه خبرایی هست که نمیشه از همین سیاهی لشکر بودن هم دل کند، بابا محسن رضایی کنگره ها و المپیاد ها بیخیال شو دیگه، بابا خدایی رو میخواد، کلا یه عده ثابت هستن شرکت کننده های دانشگاه ما، چراش رو دیگه مسئولین دانشگاه، معاونت و کمیته جواب بدن

پاسخ:
پاسخ:
خوبه که خودت هم متوجه شدی، در این سیاهی لشکر بودن نیز فوایدی هست، هم برای شرکت کنندگان، هم برای دانشگاه! و هم برای المپیاد یا کنگره، همونطور که سیاهی لشکر بودن محسن رضایی در انتخابات هم برای خودش و هم برای مملکت فوایدی داره...

راستی یه ضرب المثل داریم که میگه : گر تو بهتر میزنی بستان بزن! :)
وای چه کوبنده
بازخوبه که کمبود بودجه باعث شد از هدر رفتن اون جلوگیری بشه، امیدوارم از این کمبود بودجه‌ها بازم پیش بیاد!
خدا رو شکر کمیته ما روند خوبی رو تو کنگره‌ها داشته و پیشرفت قابل قبولی رو داشته.
محسن رضایی کنگره‌ها، دبیرجان یه نظارتی بر روی سهمیه‌ی آزاد داشته باش که حق کسی پایمال نشه

پاسخ:
پاسخ:
یاسر جان، منظور احسان از محسن رضایی شرکت کننده آزاد نبود!! منظورش ارائه دهندگان مقاله!!! ای بوده که زیاد شرکت میکنن. ولی هنوز نمیدونه که سیاست کمیته اینه که، مادامی که این کنگره ها به این نحو برگزار میشه، با افزایش تعداد مقالات ارسالی به کنگره ازطرف دانشگاهمون میتونیم حداقل اسم دانشگاهمونو چندین بار به نمایش بذاریم، کاش یه خورده بچه ها عرق دانشگاهی داشتند و خودشونو با دانشگاه آزادی ها یکی نمیکردن!

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی