برگزاری جلسه «همراه هوشمند پزشک و کتابخانه مجازی»
امروز برای اولین بار در دانشگاه (و حتی شاید کشور) جلسه ای با موضوعات مربوط به گوشی هاو ابزارهای هوشمند، نرم افزارهای evidence base قابل نصب بر این ابزارها و فرصت های برجسته آموزشی موجود در این حوزه ها برگزار شد.
عمیقا معتقدیم (اگر مطالب قبلی ما را مطالعه نموده باشید)، آموزش و پژوهش امتداد منطقی هم هستند و حتی فراتر از آن «لازم و ملزوم» همدیگر هستند. امروز تقریبا عمر منابع و رفرنس های چاپی با توجه به گسترش شگفت انگیز علوم پزشکی به پایان رسیده است و این گسترش شگفت انگیز علوم، با پیشرفت غیرقابل باور تکنولوژی همراه شده است و این دو مسئله با تغییر ذائقه مطالعاتی دانشجویان و نسل جدید همراه شده است.
این عدم درک تغییرات ذائقه مطالعاتی و عدم همگام شدن با پیشرفت های رخ داده، باعث شده که با مسئله ای در بین دانشجویان علوم پزشکی مواجه باشیم که مسئولین از آن به عنوان «افت کلی تحصیلی دانشجویان» یاد کنند.
بررسی های متعددی در مورد تحول آموزشی در سطح دنیا انجام شده است، که مهمترین آن توسط «مرکز تببین دکترین و آموزش های ارتش ایالات متحده» که به اختصار TRADOC نامیده می شود، انجام شده است. استراتژی آموزشی تبیین شده توسط این مرکز با توجه به مطالعات گسترده انجام شده تا سال 2020، «Learning At the Point of Need» معرفی شده است که در آن تغییر ذائقه مطالعاتی و پیشرفت های تکنولوژیک رخ داده لحاظ شده است.
به همین دلیل از مدت ها قبل بحث شیوه ارائه آموزش های «نوین» و «به روز» در دستور کار کمیته تحقیقات دانشجویی قرار گرفته بود و در اولین (و شاید مهم ترین) قدم امروز شاهد برگزاری این جلسه بودیم.
استقبال از این جلسه (با توجه به تبلیغات نسبتا محدود) بسیار بالا بود،به حدی که تعداد شرکت کنندگان از 120 نفر فراتر رفته و شاهد حضور پر رنگ اساتید، دستیاران و دانشجویان بودیم. از نکات جالب توجه حضور ریاست محترم دانشکده پزشکی چناب آقای دکتر اخوان، مسئول EDO دانشکده پزشکی جناب آقای دکتر گودرزی و حضور تعداد زیادی از اساتید بزرگوار دانشگاه در جلسه بود.
طی برنامه نیز در ابتدا کلیپی کوتاه از فرآیندهای نوین آموزشی در دانشکده پزشکی دانشگاه اوهایو پخش گردید که به شدت مورد استقبال حاضرین قرار گرفت. در ادامه جناب آقای دکتر شاه مرادی به مدت هشتاد دقیقه به معرفی و ارائه آخرین پیشرفت های این حوزه و معرفی نرم افزارها و فرصت های فراهم شده توسط این ابزارهای هوشمند پرداختند. در پایان هم جناب آقای دکتر گودرزی در صحبت های کوتاهی با تاکید بر استفاده از روش های نوین آموزش از کمیته تحقیقات دانشجویی به دلیل برگزاری چنین کارگاهی تقدیر نمودند و ورود دانشجویان به این حوزه ها را به فال نیک گرفتند. در انتها نیز شیوه های دریافت نرم افزارها برای هریک از گروه های مخاطب توضیح داده شد.
در فرم های نظر سنجی توزیع شده نیز نتایج بسیار جالب توجهی به دست آمده است که در پست دیگری به آن خواهیم پرداخت.
در انتها باید از همه دوستان عزیزم که از مدت ها قبل درگیر فراهم آوری مقدمات برگزاری این جلسه و همچنین هماهنگی های سنگین مورد نیاز این جلسه بودند تشکر ویژه به عمل آورم.
در روزهای آتی فیلم جلسه امروز جهت دسترسی همه علاقمندان در سایت قرار خواهد گرفت.