کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)

Feel the nature of research
کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)

کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) در سال ۱۳۷۹ به همت دانشجویان علاقمند به پژوهش شروع به کار کرد. این تشکل به منظور گسترش فرهنگ پژوهش در بین دانشجویان فعالیت می‌کند.

فیلتر های جستجو در پابمد

دوشنبه, ۹ دی ۱۳۹۲، ۱۱:۵۶ ق.ظ
مثل هر دادگان علمیِ دیگری، در پابمد نیز در صفحه ای که نام آن را معمولا Result page می گذارند، یکسری امکاناتی برای دقیقتر شدن نتیجه ی جستجو تعبیه شده است. برای مثال در اسکپوس این امکانات به نام refine result  می باشد. در پابمد نیز در صفحه ای که نتایج اولیه جستجو نشان داده می شود (Result page) این امکانات که در واقع فیلتر های جستجو می باشند در سمت چپ قرار داده شده است. کار کردن با این فیلتر ها خیلی راحت می باشد و فقط کافی است که از وجود انواع آن ها اطلاع داشته باشیم! که در این پست (ادامه ی مطلب) به بررسی مختصر آن ها می پردازیم.
 معمولا یکسری از این فیلتر ها به صورت پیش فرض وجود دارد و بقیه را نیز می توان با استفاده از گزینه ی show additional filters انتخاب کرد.

1- Article type: پابمد در این فیلتر گزینه های مختلفی را قرار داده است. این فیلتر در دادگان ها ی مختلف بنابر انواع مواردی که در یک دادگان نمایه می شود متفاوت است. برای مثال در پابمد در این فیلتر علاوه بر گزینه های معمول مثل (case report, meta analysis, systematic review, letter) گزینه ها ی دیگری مثل (news,addresses, video audio media, twin study,lectures) نیز وجود دارد. همچنین مطالعات کارآزمایی بالینی را می توان بر حسب فاز (از یک تا چهار) در این فیلتر انتخاب کرد.

2- Text availability: پابمد PMC را هم دارد (که متن کامل مقالاتش رایگان موجود است) علاوه بر آن بعشی از مجلات نمایه شده در مدلاین هم رایگان هستند. اما به هر حال مقالاتی هم در پابمد وجود دارند که حتی ابسترکتشان هم موجود نیست. بر اساس این گزینه می توان نتایج را به مواردی محدود کرد که مثلا خلاصه مقاله یا متن کامل یا ... وجود داشته باشد.

3- Publication dates: مقالات چه بازه ی زمانی را می خواهید؟ 5 سال اخیر؟ 10 سال اخیر؟یا به طور کلی یک بازه ی زمانی مشخص؟ این فیلتر در این زمینه به شما کمک می کند.

4- Species: مطالعات انسانی یا حیوانی؟ کدام مد نظر شماست؟ این فیلتر هم در این زمینه به شما کمک می کند.

5- Language: در پامبد فقط مقالات انگلیسی نمایه نمی شود. می توانید از این گزینه برای انتخاب زبان مقالات استفاده کنید. زبان فارسی را نیز می توانید انتخاب کنید. اما معمولا این مقالات کلا بدون خلاصه مقاله هستند.

6- PubMed Commons: این فیلتر جدیدا اضافه شده است برای اطلاعات بیشتر به این پیت مراجعه کنید.
فیلتر های دیگر شامل Ages, Sex, Journal categories, subjects می باشد. زمانی که از فیلتر ها استفاده می کنیم در بالای صفحه معمولا اطلاع داده می شود که در حال استفاده از فیلتر هستیم (filters activated) و همچنین تعداد نتایج جستجو بدون فیلتر هم به ما نشان داده می شود. برای حذف فیلتر ها می توانیم از گزینه Clear all در پایین هر فیلتر استفاده کنیم و یا در مقابل هر فیلتر فعال نیز گزینه ی Clear وجود دارد که می توان فقط فیلتر مربوطه را پاک کرد.
فیلتر Search fields نیز در واقع بک فیلتر برای فیلدیست که ما در داخل آن از keyword ها استفاده می کنیم. برای مثال می توانیم داخل فیلد جستجو نام نویسنده را بنویسیم و بعد از این فیلتر گزینه ی Author را انتخاب کنیم که البته برای این کار می توان از راه های دیگری نیز استفاده کرد...
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۲/۱۰/۰۹
حمیدرضا کریمی

نظرات  (۱)

ممنون
فقط به نظرم پاب مد یه فیلتر پیشرفته داره که سمت راست بالای صفحه نتایج سرچ با عنوان Filters: Manage Filters نمایش داده میشه و برای استفاده از این گزینه باید ثبت نام کنید. توی صفحه مربوط به این گزینه بعد از ورود با یوزر وپسورد خودتون از طریق گزینه Filters help می تونید اطلاعات کاملی در مورد فیلتر های پیشرفته به دست بیارین و کاملا اموزش می ده!!!

پاسخ:
پاسخ:
با تشکر از نکات ارزشمند شما
در آینده سعی خواهم کرد در این موارد توضیحات بیشتری ارائه دهم

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی