چگونه یک پوستر بی نقص برای ارائه در یک کنگره طراحی کنیم!
سلیقه نقش اساسی را در طراحی پوستر ایفا میکند، با اینکه سلیقه ذاتیست اما با دیدن پوسترهای زیاد هم بدست میآید، پس تمپلیت زیاد ببینید.
قدم اول انتخاب نرم افزار مناسب جهت طراحی پوستر میباشد، راحتترین و در دسترسترین نرمافزار برای این کار پاورپوینت است. در نرمافزار پاورپوینت روی زبانه Design کلیک کنید. روی دکمه Page Setup کلیک کنید و سایز پوستر را انتخاب کنید. معمولا پوسترها را به صورت Portrait طراحی میکنند.
۱. سایز پوستر: این معیار جزء پیش فرضها و قوانین کنگرههای مختلف است و بسته به اعلام آنها معمولا 100*70 و 60*90 و سایز های در همین حدود تعیین می شود(پس قبل از شروع به طراحی حتما یه سر به سایت کنگره بزنید از اندازه پیشفرض کنگرهای که میخواهید شرکت کنید مطلع شوید)
۲. کاغذ: بهترین کاغذ برای چاپ پوستر کاغذ کوتد(coated) است چون در این کاغذ ها جوهر بهتر نمایان می شود و بیشتر از کاغذ معمولی رنگ به خود میگیرد، توصیه می شود پوستر خود را لمینیت کنید چون پوستر بدون لمینیت در حمل و نقل صدمه میبیند و کدر می شود و... در ضمن باعث جذاب تر شدن طراحی پوستر شما می شود و نظر داوران را به سوی خود جذب می کند. برای لمینیت هم میگن لمینیت مات بهتره ولی نظر من اینه که بسته به محیطی داره که پوستر در آنجا نصب میشه: اگه محیط بسته باشه من خودم لمینیت براق رو بیشتر می پسندم، چون میشه با ماژیک وایت برد روش نوشت(هنگام ارائه پوستر) و بعد پاکش کرد ولی حتما در نظر داشته باشین که اگر نور مستقیم در محل ارائه پوسترتان باشد، لمینیت شفاف از وضوح پوستر کم میکنه چون نور رو برمیگردونه...
پس یکی از مزایای لمینیت کردن همونطور که در بالا اشاره شد اینه که پوستر در حین حمل و نقل چروک نمیشه، اتفاقی که اگه پوستر لمینیت نشده باشه براحتی رخ میده و حتی امکان پاره شدن قسمتی از پوستر هم هست، چیزهایی که باعث کمشدن نمره در طراحی میشه.
یک نمونه از راهنمای طراحی پوستر که توسط کنگره ها منتشر می شود رو می تونید از اینجا دانلود کنید.
و اما لوگو های پوستر: معمولا لوگوی کنگره سمت راست و لوگوی کمیته ی خودمون(یا هر مرکز تحقیقات دیگه که با اون کار میکنیم) رو سمت چپ پوستر میزنیم، بهتره لوگو ها رو Remove background کنید، پوسترتون قشنگ تر میشه و اگه به فوتوشاپ دسترسی ندارید از منوی format در پاورپوینت حتی الامکان رنگ بک گراند لوگوها رو به رنگ زمینه پوسترتون نزدیک کنید.
نظر من درباره ساختار کلی طراحی پوستر اینه: یک عکس بک گراند (ساده یا گرافیکی زیاد فرقی نداره، فقط زیاد شلوغ نباشه>>پوستر های بدون بک گراند یا سفید شبیه روزنامه دیواری میشه)، یک عکس مرتبط با موضوع پوستر (تا جای ممکن Transparency عکس رو زیاد کنید که زیاد تو ذوق نزنه)، تعدادی باکس که اونها هم باید Transparency بالایی داشته باشند تا عکس و زمینه مشخص باشه و از طرفی باید رنگ های روشن انتخاب کنید تا متن های پوستر رو بهتر نشون بدن...
نکات نگارشی:
علایم نگارشی: علایم نگارشی به دو دسته تقسیم میشوند. ۱. نقطه، ویرگول، دونقطه، نقطهویرگول...این علایم باید به حرف قبلی خود بچسبند یعنی نباید بین آنها و حرف قبلی از فاصله استفاده بشه. ۲. پرانتز، گیومه و ... که به صورت دوتایی استفاده میشه. در این حالت پرانتز اول باید از حرف قبلی فاصله داشته باشه و به حرف بعد خودش بچسبه. برای پرانتز دوم مثل دسته اول رفتار میشه.
فونت: تیتر میتواند با فونت بیتیتر زده بشه. معمولا اندازه آن بین ۴۸ یا ۵۰ در پوسترهای ۷۰ در ۱۰۰ میباشد.میزان خوانا بودن مطالب باید با میزان اهمیت موضوع متناسب باشد.
دقت داشته باشیم که چکیده ی مقاله،در پوستر جایی ندارد گاها دیده می شود که در پوستر ها برای آن پنلی جداگانه در نظر گرفته می شود که این کار صحیح نمی باشد.
این پست به مرور تکمیل می گردد...
مرسی سعید،یه راهنما هم واسه بچه ها بذار، الان باید:
1- در قسمت نظرات بحثو ادامه بدیم یا تو خود مطلب؟!
2-مطلب رو خودت ادامه میدی و ما کامنت میذاریم؟ یا
3-ما هم مطلب در ادامه دادن پست شریکیم هم در کامنت گذاشتن؟